Propositioner for Påskestævne Fredag den 3. april 2015

Stævnet afholdes ved Stenlille Jagtforening, Plantagevej 1C, Døjringe, 4180 Sorø.

Arrangør:                                                    Bromme Køreforening

Overdommer/Teknisk delegeret:                  Jørgen Konge

Dressurdommer:                                         Monika Køier Andersen

Forhindringsbane:                                       Niels Giversen

Sekretariat:                                                 Mette Piil og Nikolaj Piil

Dressurbanens mål er 40 x 100 m. Der er ikke opvarmningsbane.

Forhindringskørslen køres umiddelbart efter dressuren.

Bro kan forekomme i forhindringskørslen.

Konkurrencen omfatter:

1.              Let klasse:

Forhindringskørsel: portbredde er vognbr. + 30 cm, hastighed 210 m/min

2.              Middelsvær klasse:

Dressur:         program 7A
Forhindringskørsel: portbredde er vognbr. + 20 cm, hastighed 220 m/min.,

for 4 sp vognbr. + 30 cm, hastighed 210 m/min.

3.              Svær klasse:

Dressur:         1 sp pony kører program 9
                      2 sp pony kører program 8B

4 sp pony kører program 8C

1 sp hest kører program 9

2 sp hest kører program 11

4 sp hest kører program 11

Forhindringskørsel: portbredde er vognbr. + 20 cm, hastighed 230 m/min,

for 4 sp vognbr. + 30 cm, hastighed 220 m/min.

4.              Klasse: Old Boys and Old Girls.

Forhindringskørsel: portbredde er vognbr. + 30 cm, hastighed 200 m/min

Klassen består af tre discipliner: dressur, maraton og forhindringskørsel. Kuskene skal tilmeldes i mindst to discipliner. Der er disciplinvindere i denne klasse. Ved mere end 3 kuske, der gennemfører alle disciplinerne vil dr også være en samlet vinder.
Klassen er åben for kuske, der er fyldt 50 år og ikke har kørt udenlandske stævner og/eller mesterskabsstævner indenfor de sidste to år.

5.              Junior klasse

Forhindringskørsel: portbredde er vognbr. + 30 cm, hastighed 200 m/min

Vi forbeholder os retten til at ændre klasseinddelingen.

Maratonruten for alle klasser vil være på to etaper med en transportetape mellem etape A og E på ½ - 1 km. Samlet længde alt ca. 11 km med max. 5 forhindringer, hvoraf den ene kan være en vandforhindring.

Distancer og hastigheder:

Kategori            Etape A,                    Etape B,

ca. 5 km                   ca. 5 km

Pony 1               14 km/t                      13 km/t

Pony 2               13 km/t                      12 km/t

Pony 3               12 km/t                      11 km/t

Hest                   15 km/t                      14 km/t

Påvisning af maratonforhindringer og forhindringsbanen er torsdag den 2. april 2015 kl.: 14:00, Jagtforeningen, Plantagevej 1, 4180 Sorø.

OBS! Der vil ikke være påvisning af maratonruten, da det ikke er tilladt at køre bil i skoven så tag evt. cykel med, hvis du - efter den fælles påvisning af forhindringerne - på egen hånd ønsker at gennemkøre ruten

Startgebyret er kr. 225,00 for medlemmer af Bromme Køreforening og kr. 300,00 for ikke-medlemmer.

Tilmelding senest d. 23. marts til Julie Schwartz på tlf.: 208 208 18 eller email: staldjuni@gmail.com

TILMELDINGEN ER FØRST GÆLDENDE, NÅR BETALING ER MODTAGET PÅ KONTO:

REG. NR. 0570 KONTONR. 0000 259 306. Tilmelding, der modtages efter denne dato betragtes som efteranmeldte og der opkræves dobbelt stævnegebyr.

Generelle bestemmelser:

Stævnet er accepteret af Dansk Køre forbund.

Der køres efter FEI’s reglement 11. udgave fra januar 2014 samt danske tillæg fra 1. januar 2014.

- Kusk med hest kan deltage i det år, hvor kusken fylder 16 år, hvis der på vognen er en person over 18 år.

- Kusk med pony kan deltage i det år, hvor kusken fylder 14 år, hvis der på vognen er en person over 18 år.

- Kusk i juniorklassen alder efter FEI-regler.

- Alder på hest/pony:

i middelsvær og svær klasse skal hest/pony være fyldt mindst 5 år i 2-, 4-spand og tandem,

for 1-spand fyldt mindst 6 år i stævneåret.

i øvrige klasser skal hest/pony være fyldt mindst 4 år i stævneåret.

- I dressur og forhindringskørsel er alle vogntyper tilladt, dog til 2 personer og der kræves ikke vognlygter. Vogne med luft-/gummihjul, som har en dimension, der er mindre og svagere end knallerthjul er ikke tilladt.

- I maraton er kun 4-hjulede vogne tilladt.

- Sikkerhedsvest og fastspændt sikkerhedshjelm skal bæres i maratonkørslen.

- Maratonpåklædning er tilladt i alle discipliner

- Maraton køres i samme rækkefølge som dressur og forhindringskørsel

- Man tilmelder sig i den klasse, man ønsker at køre i, og vi forventer, at kuskene selv har fornemmelse for deres eget og hestens/ponyens niveau.

- Det er kuskens ansvar, at hjulafstanden mellem baghjulene måles, inden dressurkørslen.

- Gyldigt vaccinationsbevis skal forevises på forlangende.

- Der køres dressur, forhindringskørsel og maraton samme dag i nævnte rækkefølge.

- Der er sløjfer for den samlede placering i hver klasse, og til disciplinvinderne i ”Old Boys and Old Girls”.

- Officials kan deltage som aktive i konkurrencen.

- Opstaldning foregår i egen trailer/lastbil på parkeringspladsen.

- Bromme Køreforening påtager sig intet ansvar for ulykker, skader eller sygdom, der måtte opstå.

- Vi forventer, at alle kuske har tegner den lovpligtige ansvarsforsikring på sig selv, sin/sine heste og sit køretøj.

Der bliver mulighed for køb af kaffe, te, øl, vand, pølser, frikadeller, m.v. under hele stævnet, også ved præmieoverrækkelsen.

Vi håber på, at deltagere og publikum vil tage godt imod arrangementet, og være med til at gøre stævnet til en god og kammeratlig oplevelse.

Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke alle vore sponsorer.

Ret til ændringer forbeholdes.

Hilsen Bromme Køreforening